nav-left cat-right
cat-right

Mézeskalács és ünnepi hangulat, avagy nagy sikerű németes karácsony a Schulekben

Az idei tanévben is megrendeztük hagyományos német nyelvi karácsonyi rendezvényünket, amely ebben az esztendőben kétnapos ünnepéllyé bővült. Hangulatos összejövetellel készültünk az idei évben is. Az ünnepi hangulatot egyrészt egy adventi kalendárium tette még varázslatosabbá, mely a faliújságon mindennap újabb meglepetést kínált számunkra. A naponta megjelenő érdekességek mellett a tanulók apró meglepetéseket vihettek haza maguknak, pl. képeket, verseket, történeteket, recepteket stb. Emellett az adventi várakozáshoz ebben az időszakban a bécsi kirándulás is hozzájárult. Ennek folytatásaként ezúttal német nyelvű karácsonyi kvízversenyünk fő témája a német karácsonyi vásárok voltak. A városok főterei olyan díszbe öltöznek ilyenkor, amelynek látványa egy életre megmarad az ember emlékezetében. Ezt a hangulatot szerettük volna a németkarácsony alkalmával is felidézni. A vetélkedőt 2016. december 19-én rendeztük meg dísztermünkben. Az igazgató úr megnyitója után különböző nehézségi szinteken versenyeztek egymással a csapatok. A játékos feladatok minden tanuló számára közelebb hozták a német karácsonyi vásárok történetét és a karácsonyi szokásokat.

A kvízversenyen részt vett tanulók mindegyeke egy-egy könyvjelzőt és szaloncukrot kapott ajándékba. Továbbá az első három helyezett kategóriánként osztrák és német csokoládékat, illetve apróbb ajándékokat kapott. A versenyen szoros küzdelemben végül a következő eredmények születtek:

Kezdő kategória:

1. Apa Zoltán Krisztián, Fekete Szilárd, Nagy Richárd Balázs, Mohácsi József

2. Devecseri Dániel Gábor, Gemer Krisztina, Grosz Henrik Mátyás, Kovács Milán

3. Böröcz Dominik, Dukai Asztrik, Muhi Viktor, Vertetics Bence

Haladó kategória:

1. Cserép László, Farkas Andrea Klára, Vígh Roland István

2. Baranyai Rita, Szűcs Ádám Iván, Virág Rubina

3. Erdei Fanni, Juhász Bálint, Nagy Vivien, Frediano Montalbano

Galéria

Németországból ered az adventi naptár készítése, a karácsonyfa-állítás és az adventi vásár gyökerei is német nyelvterületre vezethetőek vissza. A Weihnachtsmarkt (karácsonyi vásár) utánozhatatlan hangulatát szerettük volna harmadik alkalommal megidézni iskolánkban 2016. december 20-án. Egész nap érkeztek a „vásártér” asztalaira a finomabbnál finomabb édességek, melyeket a diákok saját maguk kínáltak tanáraik és társaik számára.

A karácsony akkor szép, ha együtt töltjük szeretteinkkel, elsősorban családtagjainkkal, de olyan jó együtt várni kollégáinkkal, tanulóinkkal is az ünnepet. Békés, szeretetteljes volt a karácsonyi készülődés, áthatotta az egész iskolát a „karácsony meghitt szelleme”. Ezúton is köszönjük a kedves szülők segítő munkáját, támogatását és a sok finom süteményt, mellyel hozzájárultak iskolánk karácsonyi vásárának varázslatos hangulatához.

                Szigeti Katalin

német nyelvi munkaközösség-vezető