nav-left cat-right
cat-right

Miskolcon jártunk

A Nemzetközi Építész Diákkonferenciát 2018. április 6-8. között az MSzC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma rendezte Miskolcon. A városban már másodszor járt a rendezvény, ezúttal a huszonnegyedik összejövetelt volt alkalmuk megszervezni. A Schulek delegációja öt tanulóból és egy kísérőtanárból állt. Mint minden évben, ezúttal is pályázatokkal készültünk a megmérettetésre.

A meghívó iskola által kiírt „Kastélyparkok” pályázatára Horváth Nimród (9. A) és Kapuvári Anita (9. N) osztályos tanulók készítettek tablót. A Porta Speciosa Egyesület „Lépcsőre lépek II.” pályázati kiírására Tolnai Gábor (5/13. A) állított össze pályamunkát, amit Kolozsvári Zoltán (5/13. B) fotói és Tatai Mihály Tamás (12. N) tanulmányrajzai gazdagítottak.
Felkészítő tanárok: Opánszki Tamás, festőművész-művésztanár, Hajzsó István és Lovrencsics Ferenc építész-mérnöktanárok. voltak
Kísérőtanárként Hajzsó István építész-mérnöktanár utazott a diákkonferenciára. Csapatunkat Gemer Krisztina (9. N) és Simon Sára (9. N) tanulók egészítették ki.

A vendéglátó iskola, a városban és környékén számtalan programmal készült a résztvevők szórakoztatására. Az első, pénteki nap a regisztráció, megnyitó, és egy gyors belvárosi séta után a Miskolci Nemzeti Színházban zárult a Kabaré című előadás megtekintésével.

Második nap délelőtt a műemlékekre koncentráló konferenciaként, a gótikus részletekkel is rendelkező, román-kori műemlék boldvai református templom és az edelényi barokk-kori műemlék L’Huillier-Coburg kastély volt a célpontunk. Még szombat délután a Diósgyőri vár, és egy lillafüredi kirándulás következett.

A vasárnap az Avasi kilátóhoz vezető rövid séta után már a záró eseményeké volt. Az egyik „Kastélyparkok” pályamunkánk nagy örömünkre dicséretben részesült. A munkánk az egyre inkább elterjedő digitális technikával előadott versenymunkákkal szemben, színezett szabadkézi rajztechnikával készült. A munkájukért kapott dicséret ezért különösen értékes volt a pályázó tanulóinknak.

Az eseményeket egy, a konferencia rangjához méltó elegáns ebéd zárta. Az elért sikerünk és a gazdag programok után természetes, hogy ott leszünk jövőre a Pécsen megrendezésre kerülő XXV. Nemzetközi Építész Diákkonferencián is.

Galéria

Utunk emlékezetes marad.
Budapest, 2018. április 20.

Hajzsó István